fbpx skip to Main Content

Munskänkarna
11p = Prisvärt!

Doft av päron, skumgodis och citron. Slank och torr smak med frisk fruktsyra, lätt mineralsälta samt ett rent och neutralt avslut.

VINBÖRSEN

Ingen vintyp har haft en sådan boom på senare år som just roséviner. Tidigare har de varit rätt likriktade och enkla men nu finns det ett större utbud av eleganta rosa viner i både olika färg- som smaknyanser. Många vinproducenter lägger nu mycket tid och omsorg på sina roséviner. Det gör att statusen för den kategorin har ökat både i Sverige och i världen i övrigt. Här kommer en glad gamäng från soliga Portugal med namnet Vale da Vida, ”livets dal”. Smak och doft andas verkligen sommar och semester och ger sinnet lugn och ro. Här varvas smaker som saftiga jordgubbar och hallon som för tankarna till geléhallon med läskande vattenmelon och grillad citron. Vinet har en fin struktur och en syra som inte går av för hackor. Eftersmaken håller sig kvar ett tag efter den nått svalget.

Drick ”livets dal” väl kylt till sommarens alla skaldjursrätter eller till buffén då det verkligen kan gå under epitetet allroundvin.