fbpx skip to Main Content
VINRESA PORTUGAL
FAKTA

PLATS
Porto, Viseu och Lamego

LÄNGD
6 dagar

PRIS (PREL)
13 500 SEK

VI PLANERAR RESA 9 MAJ 2024

Följ med på en fantastisk resa med fokus på vin. Vi besöker hamnstaden Porto och portvinsdistriktets huvudstad Peso da Régua varifrån vi gör en båtutflykt på den vackra Dourofloden.

DAG 1)  Vi flyger till Porto och tar oss till vår buss. Därefter besöker vi det berömda portvinshuset Sandeman för en rundvisning med efterföljande provsmakning av två sorters vin. Vi checkar sedan in på hotell ( där vi ska bo i två nätter). På kvällen äter vi en gemensam middag.

DAG 2) Frukost och därefter gör vi tillsammans med vår lokalguide en rundtur i stadens historiska centrum där vi ser katedralen samt den märkliga tvåvåningsbron över floden. Vi fortsätter sedan till den vackert belägna vingården Quinta da Lixa Monverde. Vi får en rundvandring och provsmakning av tre sorters vin innan vi avnjuter en sen lunch. Efter besöket återvänder vi till Porto. Middag på egen hand.

DAG 3) Efter frukost är det dags att ta farväl av Porto och bege oss söderut till staden Aveiro. Här äter vi en god lunch med färsk fisk innan vi fortsätter mot Viseu som är känt för sin vinindustri. Vi besöker Casa de Santar som ligger strax söder om Viseu där vi får en rundvisning med efterföljande provsmakning av två sorters vin. Vi checkar in på centralt där vi bor i en natt. Middag på egen hand. 

DAG 4 ) Viseu – Lamego  Frukost och utcheckning. Vi beger oss norrut till vingården Quinta da Pacheca som ligger mycket vackert vid floden Douro, en av landets största floder. Här serveras vi lunch samt får en rundvisning och vinprovning av tre viner. Därefter åker vi till vårt hotell.. Gemensam middag på hotellet på kvällen.
DAG 5 ) Peso da Régua Efter frukost åker vi till Peso da Régua, portvinsdistriktets huvudstad, för rundvisning och vinprovning på Quinta do Vallado. Vingården med sin rika historia har funnits i över 300 år och tillhört familjen Ferreira i hela sex generationer sedan år 1818. Efter besöket har vi tid för lunch på egen hand i området. Under eftermiddagen gör vi en knappt två timmars båttur på Dourofloden mellan Régua och Pinhão. Vi tar oss sedan tillbaka till Régua med buss. På kvällen äter vi en gemensam middag.
DAG 6 ) Lamego – Hemorten Efter en god frukost lämnar vi vårt hotell och reser till flygplatsen i Porto.
 Vi tar tacksamt mot intresseanmälningar och återkommer till er i höst med exakt pris och mer detaljer om resan.
My Wine Estate/Milenko, Sven-Olof & Marcus
Vi kontaktar dig på angiven tid.